Λάδι σκόρδο

 

ΣΚΟΡΔΟ: Το θείο που περιέχεται στο σκόρδο διατηρεί τα επίπεδα χοληστερόλης σε σωστή ισορροπία. Έχει αντιθρομβωτικές ιδιότητες και μειώνει τον σχηματισμό αθηροσκληρωτικών πλακών, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα αμινοξέα του σκόρδου μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL) και τα τριγλυκερίδια. Από την άλλη πλευρά, αυτά τα αμινοξέα αυξάνουν την "καλή" χοληστερόλη (HDL) ακόμη και όταν καταναλώνετε πολλές λιπαρές τροφές. Το σκόρδο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών των πνευμόνων.

Το έλαιο σκόρδου έχει υπογλυκαιμικές ιδιότητες. Βοηθά στη θεραπεία του διαβήτη.

Το σκόρδο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του καλού ανοσοποιητικού συστήματος και της καλής διάθεσης.

 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: εξαιρετικό για μαρινάδες σε κρέας, κοτόπουλο. Επίσης εξαιρετικό για να συνοδεύει ζυμαρικά και να δίνει μια πικάντικη γεύση σε σαλάτες και άλλες δημιουργίες όπως το τζατζίκι.