Λάδι λεμόνι

ΛΕΜΟΝΙ: Θεωρείται συνήθως ως θεραπευτικός καρπός και όχι ως θεραπευτικό μέσο. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του λεμονιού είναι η ικανότητα τόνωσης των αμυντικών μηχανισμών του σώματος ενάντια στις μολύνσεις. Επειδή εξουδετερώνει την οξύτητα στο σώμα, το λεμόνι βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς αλκαλικής ισορροπίας. Το λεμόνι λειτουργεί ευεργετικά στην κατάθλιψη και την αναποφασιστικότητα.

 Το αιθέριο έλαιο του είναι εξίσου αναζωογονητικό και διεγείρει το σύστημα κυκλοφορίας. Είναι αντισηπτικό και θαυματουργό αντιβακτηριακό. Απελευθερώνει την πίεση και δρα επωφελώς στην κατάθλιψη και την αναποφασιστικότητα. Με ευχάριστο άρωμα και πρασινωπό χρώμα, το αιθέριο έλαιο λεμονιού είναι πολύ ευεργετικό στο κυκλοφορικό μας σύστημα, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την πίεση. Έχει αντιμικροβιακή δράση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: Αυτό το λάδι είναι εξαιρετικό σε συνδυασμό με πράσινες σαλάτες, ψητά κρέατα, πουλερικά, βραστά και ψημένα λαχανικά, ψητά ή τηγανητά ψάρια. Βρασμένο σπανάκι με ρύζι, παγωτό βανίλιας με αλάτι και όπου αλλού θέλουμε λεμόνι.