• Κατηγορία: Greek articles
  • Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 13:02
  • Γράφτηκε από τον/την Super User
  • Εμφανίσεις: 1285

Αλευρόπιτα

 

Υλικά

3,5 ποτήρια νερού αλεύρι

1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

3 αυγά + 1 αυγό για το πάνω μέρος του χυλού

250 γρ. φέτα Ηπείρου

λίγο αλάτι

2,5 ποτήρια νερό

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν του κέικ).

Αλείφουμε ένα ταψί (λεπτό σινί) με λάδι και λίγο βούτυρο για να μην κολλήσει η πίτα μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο.

Ψήνουμε στους 180-200 C μέχρι να ροδίσει.

 

 

Μπατσαριά   

Κρεατόπιτα