Λάδι πορτοκάλι

 

  

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Το αιθέριο έλαιο του πορτοκαλιού έχει πολλές ωφέλιμες ιδιότητες. Έχει χαλαρωτικές, καταπραϋντικές, αντισηπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Είναι αντιοξειδωτικό και δρα ενάντια στους μυϊκούς και ρευματικούς πόνους, στομαχικές διαταραχές, αναπνευστικά προβλήματα, έχει ένα δροσιστικό άρωμα. Έχει αντιμικροβιακή δράση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Παρέχει χαμηλή πίεση, θετική διάθεση, εξαλείφει τη νευρικότητα και το στρες, είναι αντικαταθλιπτικό και τονωτικό.

Το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού λαμβάνεται πιέζοντας το δέρμα των σχεδόν ώριμων φρούτων. Έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στην πέψη. Έχει μια καταπραϋντική επίδραση στο νευρικό σύστημα ενώ καταπολεμά το στρες, το άγχος και την αϋπνία. Καταπολεμά την παχυσαρκία και βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Είναι θαυμάσιο σε πράσινες σαλάτες, καθώς και στη ζαχαροπλαστική για γεύση σε μπισκότα και σε νόστιμα κέικ ή σε παγωτό σοκολάτας για μια εκπληκτική νέα γεύση. Επίσης σε ψητές πατάτες και σε μαρινάδες κρέατος.